4 reacties op “Woord van de dag: aanpielemozen

  1. Ja, het woord “aanpielemozen” leverde tot vandaag 0 hits op bij Google en in woordenboeken is het niet te vinden.
   Pielemuis (ook pielemoos) daarentegen wel: mannelijk geslachtsorgaan. Het kreeg vooral bekendheid dankzij Matroos Vos, de partner van Gerard Reve, die in 2001 een jongen vroeg zijn broek te laten zakken, teneinde zijn “pielemuisje” te kunnen bewonderen. Dat leverde hem een veroordeling op. Ook bestaat aanpielen (wat aanrommelen). Ik denk dat Paul Disco op zoek was naar iets wat sterker klinkt dan aanpielen, uitkwam op aanpielemuizen, en uiteindelijk besloot dat aanpielemozen mooier klinkt… šŸ˜‰

 1. Tja, hoe heet het als je al werkend ergens mee bezig bent wat je belangrijk lijkt. En dat dan niet het doel in zicht is. Dat doel bestaat wel, maar is extreem abstract als was het een onbereikbare geliefde. Je gaat hoofdzakelijk op in de activiteit. Je komt geen stap verder, want je doet ook geen concrete stap, je maakt alleen virtuele vooruitgang in je hoofd. Mensen om je heen zeggen dat je er goed uitziet ‘je straalt helemaal’, je bevestigt dat ‘ik ben nu toch iets op het spoor’. Viavia begrijp je dat mensen waarderen wat je doet. Je hebt ze nog nooit gesproken, maar, laten we wel wezen, de reikwijdte van het onderwerp is ook echt enorm. Het is feedback en dat telt. Zelfs de minister had het pas nog over Het Onderwerp. Was er niet in deze crisistijd toch geld voor vrijgemaakt. Nou dan.

  En je gaat nog meer in op de activiteit. Mensen die vragen wat je in Godsnaam aan het doen bent zijn niet je vrienden, maar goed, die kun je mijden. Zeikerds heb je overal. En als ze vragen waarom je doet wat je doet, dan hebben ze het dus echt niet begrepen: je bloeit, je krijgt alleen positieve feedback en het gaat dus niet over zomaar wat, he. Dit. Is. Groot. Je leven staat in het teken van het Wenkend Perspectief.

  Aanpielemozen.

  PS. Voor meer info: http://www.ikpielemoosookmaarwataan.nl

 2. Dank voor de uitleg, Paul. Ik ben benieuwd hoe het straks in de Van Dale staat.

Reacties zijn gesloten.