Stipsters en popices

Misschien was het u ontgaan, maar “ons” Amsterdam is verkozen tot innovatiehoofdstad van Europa. “020” liet eventjes Berlijn, Glasgow, Milaan, Oxford, Parijs, Turijn, Wenen en zelfs Eindhoven achter zich.

Ja, hier wordt als een dolle geïnnoveerd. Een fietsband die nooit meer lek raakt, in Amsterdam draaien ze er hun hand niet voor om.

Ook op taalgebied laat de hoofdstad zich van zijn meest innovatieve kant zien. Zo hebben wij hier aan het IJ stipsters en popices. Die termen kende u nog niet?

Een stipster is een hipster met een startup. En een popice is een pop-up outdoor office. Lekker weer en zin om buiten te werken met andere stipsters? Meld je met je notebook (wel een Mac uiteraard!) bij een popice in een park, op een dakterras of een boot!

Het wordt een toffe zomer in Amsterdam.

 

Eén reactie op “Stipsters en popices”

  1. Je schrijft pop-up met een koppelteken. Bij start-up hoort er ook eentje! En als je de taalregels echt volgt, dan zou je pop-upoutdooroffice in één woord moeten schrijven, of eventueel met nog een extra koppelteken voor de leesbaarheid. Want outdoor kun je moeilijk als een bijv. nw. beschouwen, toch?

Reacties zijn gesloten.