Plascontract

Een bewoonster van een verpleeghuis in Hellevoetsluis mag maar drie keer per dag naar het toilet. RTV Rijnmond maakte melding van de opvallende afspraak dat ze alleen om 11.00, 14.00 en 18.00 uur naar de wc kan. Als zij vaker moet, wordt er moeilijk gedaan, meldt haar familie.

En zie: vandaag duikt in alle nieuwskoppen en -berichten het woord ‘plascontract’ op. Staat niet in de woordenboeken (de online Van Dale suggereert ‘leasecontract’), dikke kans dat het één van de woorden van 2016 wordt!

 

6 reacties op “Plascontract

  1. Annechien had het in het achtuurjournaal over ‘wc-contract’, de redactie vond ‘plascontract’ vermoedelijk iets te plastisch.

    1. Ik denk dat ze bij de NOS terecht meenden dat ‘plascontract’ de lading niet helemaal dekte, of om het plastisch uit te drukken, het gaat natuurlijk niet alleen om plassen, maar ook om poepen! 😉

      1. Ik denk dat een belangrijk deel van de redactievergadering aan deze nijpende kwestie is gewijd…

  2. En dan maar zeggen dat we dagelijks anderhalf tot twee liter water (of vocht) moeten innemen (ik zeg dit opzettelijk zo, want bv. een komkommer bevat ook heel wat vocht, dat telt ook mee!). Behoorlijk grote blaas moet je hebben als je dat maar in drie keer mag legen! Vooral als je weet dat die “2 liter per dag drinken” eigenlijk niet helemaal klopt. Volledig correct is dat je 2 liter per dag moet plassen (maar dat is wat omslachtig om bij te houden, niet?

Reacties zijn gesloten.